culinaire zaken .nl |
Gebakken kipfilet met citroen (Petti di pollo alla zitrone) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:10 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 40 4 2 1 0.25 - - |
gram gram theelepel eetlepel stuks bosje naar smaak naar smaak |
kipfilet boter (room-) sap (citroen-) olie (olijf-) citroen peterselie (bosje) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Verhit boter en olie in een koekepan en bak de kipfilets 5 tot 8 minuten tot ze bruin zijn en bijna gaar. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Blus het vet af met het citroensap en 2 eetlepels water. Roer de aanbaksels los en voeg de peterselie toe. Doe de kipfilets erbij en laat deze 3 minuten op zacht vuur in de saus sudderen. Serveer met de plakken citroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1063 KiloJoules 253 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 31 gram 0 gram |