culinaire
zaken
.nl
Gebakken kipfilet met citroen
(Petti di pollo alla zitrone)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
40
4
2
1
0.25
-
-
gram
gram
theelepel
eetlepel
stuks
bosje
naar smaak
naar smaak
kipfilet
boter (room-)
sap (citroen-)
olie (olijf-) ingrediënt info
citroen
peterselie (bosje) ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit boter en olie in een koekepan en bak de kipfilets 5 tot 8 minuten tot ze bruin zijn en bijna gaar. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Blus het vet af met het citroensap en 2 eetlepels water. Roer de aanbaksels los en voeg de peterselie toe. Doe de kipfilets erbij en laat deze 3 minuten op zacht vuur in de saus sudderen. Serveer met de plakken citroen.
Voedings-
waarde
Energie1063 KiloJoules
253 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
31 gram
0 gram