culinaire zaken .nl |
Entrecotes met exotische jus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 40 20 12 4.80 3 1 1 - |
gram gram gram stuks stuks eetlepel zakje zakje naar smaak |
boter (room-) kaas (room-,ham) abrikoos (gedroogd) asperge (groen) runderentrecote likeur (exotisch) theezakje jus (poeder,zakje) peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
in 1 deciliter sterke thee + likeur de 4 abrikozen 30 minuten zachtjes laten koken. Uit de pan scheppen en het vocht bewaren. Laat de abrikozen afkoelen. Vul de holtes met roomkaas. | |||
Berei- ding |
Snij 1 centimeter van de onderkant van de asperges af. Kook de asperges in 10 minuten beetgaar. Wrijf intussen het vlees (entrecotes van 2 centimeter dik) in met peper. Verhit de boter. Bak het vlees in 7 minuten bruin en rose. Halverwege omkeren. Leg de entrecotes daarna op een plank. Vul het weekvocht aan met het vocht van de asperges tot 0,25 liter. Roer het zakje juspoeder en het weekvocht door het bakvet. Snij het vlees in SCHUINE plakken. Rangschik op 4 borden het vlees, de asperges en de abrikozen. Schenk er 2 eetlepels jus overheen. Lekker met: (gebakken) krielaardappelen en ijsbergsla. Dien de rest van de jus apart op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1677 KiloJoules 399 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 46 gram 2 gram |