culinaire
zaken
.nl
Entrecotes met exotische jus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
40
20
12
4.80
3
1
1
-
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
zakje
zakje
naar smaak
boter (room-)
kaas (room-,ham)
abrikoos (gedroogd) ingrediënt info
asperge (groen) ingrediënt info
runderentrecote
likeur (exotisch)
theezakje
jus (poeder,zakje)
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
in 1 deciliter sterke thee + likeur de 4 abrikozen 30 minuten zachtjes laten koken. Uit de pan scheppen en het vocht bewaren. Laat de abrikozen afkoelen. Vul de holtes met roomkaas.
Berei-
ding
Snij 1 centimeter van de onderkant van de asperges af. Kook de asperges in 10 minuten beetgaar. Wrijf intussen het vlees (entrecotes van 2 centimeter dik) in met peper. Verhit de boter. Bak het vlees in 7 minuten bruin en rose. Halverwege omkeren. Leg de entrecotes daarna op een plank. Vul het weekvocht aan met het vocht van de asperges tot 0,25 liter. Roer het zakje juspoeder en het weekvocht door het bakvet. Snij het vlees in SCHUINE plakken. Rangschik op 4 borden het vlees, de asperges en de abrikozen. Schenk er 2 eetlepels jus overheen. Lekker met: (gebakken) krielaardappelen en ijsbergsla. Dien de rest van de jus apart op.
Voedings-
waarde
Energie1677 KiloJoules
399 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
46 gram
2 gram