culinaire zaken .nl |
Entrecotes voor de barbeque (in een marinade van kaneel en knoflook) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:20 Bereiding : 00:07 | |
Indelingen | Barbecue Makkelijk | Marinade Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 4 4 4 1 1 - |
theelepel eetlepel eetlepel stuks fles teentje naar smaak |
sap (citroen-) ketchup (tomaten-) olie (olijf-) runderentrecote saus (tropisch) knoflook kaneel (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Meng in een kom het citroensap met de tomato frito (Heinz), olie en kaneel. Pel de knoflook en pers deze erboven uit. Breng de marinade op smaak met zout en peper. Bestrijk de entrecotes (met vetrandje) rijkelijk met de marinade en leg ze in een schaal. Laat dit afgedekt met vershoudfolie minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Keer ze wel een keer om. | |||
Berei- ding |
Rooster de entrecotes op de barbeque aan beide zijden in 7 minuten zodat het vlees van binnen rose wordt. Serveer de tropische saus er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1316 KiloJoules 313 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 35 gram 0 gram |