culinaire zaken .nl |
Eendefilet met peren (Haal de filets 1 uur van te voren uit de koelkast) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 1 1 20 1 1 |
gram deciliter deciliter gram stuks eetlepel |
eendefilet sap (peren-) bouillon (gevogelte-) boter (bak-) peer (blik) olie | ||
Berei- ding |
De filet in 4 a 6 minuten aan weerszijden in de olie en de boter braden. Het vlees uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Giet het braadvocht in een ontvette pan en voeg daar de bouillon en het peresap bij. Snij de peer in stukjes en voeg deze bij de saus. Verwarm alles zachtjes. De filet opdienen in fijne plakjes en overgieten met de saus. NB: Eendefilet wordt rood of rose (zoals rundvlees) gegeten (aanbraden dient te gebeuren in een zeer hete pan) het vlees altijd 2 a 4 minuten laten rusten alvorens op te dienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3161 KiloJoules 753 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 19 gram 0 gram |