culinaire
zaken
.nl
Reebiefstukjes in armagnacsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
300
300
2
1
1
80
40
20
3
stuks
gram
gram
deciliter
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
sneetje
reebiefstuk
oesterzwam ingrediënt info
kastanje (tam)
bouillon (wild-)
room
Armagnac
boter (room-)
boter (room-)
boter (room-)
koek (kruid-)
Berei-
ding
Plaats de ingekerfde kastanjes met een laagje water in een pan in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven. Na 20 minuten uit oven halen en vel verwijderen. Bak de oesterzwammen in 40 gram boter (evt. met andere paddestoelen) circa 5 minuten Als deze gaar zijn de kastanjes hieraan toevoegen. De reebiefstukjes in 3 minuten op een hoog vuur in 40 gram boter snel en kort bakken.

Saus: bouillon, armagnac en room met de in stukjes gesneden kruidkoek inkoken. Als de kruidkoek goed is opgelost, de saus door een fijne zeef doen en weer aan de kook brengen. Serveer met: spruitjes, rode kool.
Voedings-
waarde
Energie3977 KiloJoules
947 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
40 gram
67 gram
7 gram