culinaire zaken .nl |
Reebiefstukjes in armagnacsaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 300 300 2 1 1 80 40 20 3 |
stuks gram gram deciliter deciliter deciliter gram gram gram sneetje |
reebiefstuk oesterzwam kastanje (tam) bouillon (wild-) room Armagnac boter (room-) boter (room-) boter (room-) koek (kruid-) | ||
Berei- ding |
Plaats de ingekerfde kastanjes met een laagje water in een pan in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven. Na 20 minuten uit oven halen en vel verwijderen. Bak de oesterzwammen in 40 gram boter (evt. met andere paddestoelen) circa 5 minuten Als deze gaar zijn de kastanjes hieraan toevoegen. De reebiefstukjes in 3 minuten op een hoog vuur in 40 gram boter snel en kort bakken. Saus: bouillon, armagnac en room met de in stukjes gesneden kruidkoek inkoken. Als de kruidkoek goed is opgelost, de saus door een fijne zeef doen en weer aan de kook brengen. Serveer met: spruitjes, rode kool. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3977 KiloJoules 947 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 67 gram 7 gram |