culinaire
zaken
.nl
Ajam petjil
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
5
5
3
1
1
1
1
1
-
-
kilogram
deciliter
stuks
theelepel
teentje
theelepel
theelepel
theelepel
centimeter
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kip
water
kemirie (noot)
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
sambal
trassi
kentjoer (poeder)
santen (blok) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Bestrooi de kip van binnen en van buiten met wat zout en peper. Leg de kip op een rooster in een braadslede. Bak de kip 1,25 uur in een op 180 graden c voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is. Maak intussen de saus: Wrijf de uitgeperste teentjes knoflook met de geraspte kemirienoten, de sambal, de trassi en de kentjoer fijn in de vijzel. Breng het water met het fijngewreven kruidenmengsel en de santen in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de saus 6 minuten zachtjes koken. Roer de grof gehakte peterselie in een kommetje dooreen met het citroensap. Leg de gebakken kip op een schaal en schenk er de saus over. Bestrooi het gerecht met het peterselie-citroensapmengsel.
Voedings-
waarde
Energie2671 KiloJoules
636 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
78 gram
2 gram