culinaire zaken .nl |
Ajam petjil | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Makkelijk | Oven | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 5 5 3 1 1 1 1 1 - - |
kilogram deciliter stuks theelepel teentje theelepel theelepel theelepel centimeter eetlepel naar smaak naar smaak |
kip water kemirie (noot) sap (citroen-) knoflook sambal trassi kentjoer (poeder) santen (blok) peterselie (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Bestrooi de kip van binnen en van buiten met wat zout en peper. Leg de kip op een rooster in een braadslede. Bak de kip 1,25 uur in een op 180 graden c voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is. Maak intussen de saus: Wrijf de uitgeperste teentjes knoflook met de geraspte kemirienoten, de sambal, de trassi en de kentjoer fijn in de vijzel. Breng het water met het fijngewreven kruidenmengsel en de santen in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de saus 6 minuten zachtjes koken. Roer de grof gehakte peterselie in een kommetje dooreen met het citroensap. Leg de gebakken kip op een schaal en schenk er de saus over. Bestrooi het gerecht met het peterselie-citroensapmengsel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2671 KiloJoules 636 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 78 gram 2 gram |