culinaire zaken .nl |
Ajam Oppor | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Soep | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 20 4 3 3 2 1 1 1 - - |
deciliter deciliter gram stuks teentje theelepel stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
melk (kokos-) bouillon (kippen-) laos (vers) salam (blad) knoflook trassi peper (Spaans,groen) kip ui sereh peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de ui, de lombok, de knoflook in strips. Hak de laos en de sereh in stukken. Kook de bouillon op met de kokosmelk en voeg alle kruiden de ui, de lombok en de knoflook hieraan toe. Kook dit even door laat het ietwat inkoken en voeg tenslotte de in stukken gesneden kip hieraan toe. Laat dit langzaam gaar stoven. Breng op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2385 KiloJoules 568 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 77 gram 2 gram |