culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - rode poon-spies | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue | Makkelijk | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 16 2 - - |
stuks stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
poonfilet limoen laurier (blad) olie (olijf-) peper (cayenne-) zout (zee-) | ||
Voor- berei- ding |
Snij de rode poon in stukken. Snij de limoen in partjes. | |||
Berei- ding |
Rijg grote stukken rode poon (of andere stevige vis) aan spiesen met blaadjes laurier en partjes limoen. Bestrijk de spiesen met olijfolie en bestrooi ze met cayennepeper. Na het roosteren bestrooien met grof zee-zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 304 KiloJoules 72 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 0 gram 2 gram |