culinaire
zaken
.nl
Mosselen a la meuniere
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
2
2
1
500
gram
eetlepel
stuks
gram
gram
boter (room-)
peterselie (vers) ingrediënt info
citroen
bloem ingrediënt info
mossel ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Benodigd:
Ragoutschelpen.
Berei-
ding
Rauwe of gekookte , goed uitgelekte mosselen door bloem schudden, bakken in gebruinde roomboter, ze bij 10 tegelijk in verwarmde ragoutschelpen plaatsen: met wat citroensap besprenkelen, met gebruinde boter overgieten en met gehakte peterselie bestrooen. Er eventueel partjes of 0.5 citroen bij leggen.
Toast en boter erbij serveren.
Voedings-
waarde
Energie1303 KiloJoules
310 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
17 gram
0 gram