| culinaire zaken .nl |
Mosselen a la meuniere | |||
| Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 100 2 2 1 500 |
gram eetlepel stuks gram gram |
boter (room-) peterselie (vers) ![]() citroen bloem ![]() mossel ![]() | ||
| Voor- berei- ding |
Benodigd: Ragoutschelpen. | |||
| Berei- ding |
Rauwe of gekookte , goed uitgelekte mosselen door bloem schudden, bakken in gebruinde roomboter, ze bij 10 tegelijk in verwarmde ragoutschelpen plaatsen: met wat citroensap besprenkelen, met gebruinde boter overgieten en met gehakte peterselie bestrooen. Er eventueel partjes of 0.5 citroen bij leggen. Toast en boter erbij serveren. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1303 KiloJoules 310 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 17 gram 0 gram |