culinaire zaken .nl |
Mosselen a la meuniere | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 2 2 1 500 |
gram eetlepel stuks gram gram |
boter (room-) peterselie (vers) citroen bloem mossel | ||
Voor- berei- ding |
Benodigd: Ragoutschelpen. | |||
Berei- ding |
Rauwe of gekookte , goed uitgelekte mosselen door bloem schudden, bakken in gebruinde roomboter, ze bij 10 tegelijk in verwarmde ragoutschelpen plaatsen: met wat citroensap besprenkelen, met gebruinde boter overgieten en met gehakte peterselie bestrooen. Er eventueel partjes of 0.5 citroen bij leggen. Toast en boter erbij serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1303 KiloJoules 310 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 17 gram 0 gram |