culinaire zaken .nl |
Makreelfilet (gebakken) in saus (Ikan Piendang Toemis II) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 8 4 4 2 2 1 1 1 0.50 - |
gram theelepel eetlepel teentje eetlepel stuks stuks schijf eetlepel theelepel naar smaak |
makreel (filet) sambal oelek asem (water) ![]() knoflook ![]() trassiwater ui ![]() sereh (vers) laos (vers) olie (zonnebloem-) ![]() kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De uien en knoflook worden fijngesneden en met de kruiden in de olie bruin gebakken. Dan het trassiwater en de moten filet toevoegen. Alles even laten meebakken, dan het geheel met een paar kopjes water afblussen. Zodra de vis gaar is, voegt men wat asemwater toe. De saus is klaar als ze goed ingedikt is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |