culinaire zaken .nl |
Kabeljauw in aluminiumfolie (Ikan Brengkes) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Barbecue | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 12 10 3 2 1 - |
gram deciliter gram stuks teentje stuks theelepel naar smaak |
kabeljauw (filet) santen suiker (Javaans) ui (rood) knoflook peper (rood) trassi zout | ||
Berei- ding |
Kook de kabeljauw in water. Snij de uien, knoflook en de lomboks fijn en stamp ze met de kruiden. Maak van aluminiumfolie ingevette pakjes, die gevuld zijn met: 1 laag vis, 1 laagje kruidenmengsel, 1 schepje santen. Dan circa 15 minuten roosteren of grillen. Koolbladeren kunnen i.p.v. aluminiumfolie gebruikt worden. Deze moeten vooraf even in kokend water gelegd worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |