culinaire zaken .nl |
Mosselen op de wijze van de molenaarsvrouw (Moules a la meuniere) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 30 20 2 1 |
gram gram gram eetlepel stuks |
mossel boter (room-) bloem peterselie (vers) prei | ||
Berei- ding |
Haal de overgebleven (of opzettelijk te veel gekookte) mosselen uit de schelp. U kunt ook voorgekookte mosselen kopen. Haal ze door de bloem en bak ze, tesaam met wat ringetjes prei, lichtbruin in de boter. Overstrooi rijkelijk met gehakte verse peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1434 KiloJoules 341 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 18 gram 3 gram |