| culinaire zaken .nl |
Mosselen op de wijze van de molenaarsvrouw (Moules a la meuniere) | |||
| Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
| Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
| Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 200 30 20 2 1 |
gram gram gram eetlepel stuks |
mossel ![]() boter (room-) bloem ![]() peterselie (vers) ![]() prei | ||
| Berei- ding |
Haal de overgebleven (of opzettelijk te veel gekookte) mosselen uit de schelp. U kunt ook voorgekookte mosselen kopen. Haal ze door de bloem en bak ze, tesaam met wat ringetjes prei, lichtbruin in de boter. Overstrooi rijkelijk met gehakte verse peterselie. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1434 KiloJoules 341 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 18 gram 3 gram |