culinaire zaken .nl |
Makreel uit de oven | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Oven | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 4 4 4 4 2 1 - |
stuks centiliter stuks theelepel theelepel theelepel bosje naar smaak |
makreel (vers) wijn (wit) ui (sjalot) sap (citroen-) mosterd (Frans) calvados peterselie (bosje) peper (wit) | ||
Berei- ding |
Was de schoongemaakte makrelen. Snij de sjalotten en de peterselie klein. Doe in de buikholten van de vissen een takje tijm, een eetlepels Calvados en wat vers gemalen peper. Smeer de makrelen aan de buitenkant in met een flinke laag mosterd, waar een beetje citroensap doorheen is geroerd. Bedek de bodem van een vuurvaste schaal met de fijngehakte uitjes en peterselie en leg hier de makrelen bovenop. Giet 2 glazen witte wijn over de vis en sluit de ovenschaal af (deksel of luminiumfolie). Bak de makrelen in ongeveer 20 minuten in een matig warme oven. Serveer met: Muscadet tire sur lie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1882 KiloJoules 448 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 89 gram 0 gram |