culinaire zaken .nl |
Kreeft (gekookt) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 6 5 2 1 - |
stuks deciliter gram takje stuks stuks naar smaak |
kreeft wijn (wit) peperkorrel (wit) peterselie (vers) wortel ui zout | ||
Berei- ding |
Doe de (gesnipperde) ui, wortelen, peterselie, wijn, zout, peperkorrels en 1.5 liter heet water in een grote pan. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken. Leg de kreeft, met de schaaren het eerst, in het kokende water. Houd het deksel goed op de pan en kook de kreeft op hoog vuur ongeveer 10 minuten Duw de kreeft vervolgens geheel onder water en laat hem 15 minuten koken. Neem de kreeft uit de pan en snij hem in de lengte door. Verwijder de darm (die als een dunne donkere draad door de staart loopt), het maagzakje en de (soms geel of groengekleurde) lever. Bekleed een schaal met slabladeren en leg de kreeftehelften met de open kant naar boven erop. Leg de scharen naast de kreeft. Serveer met: gesmolten boter of koud met mayonaise. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 493 KiloJoules 117 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 15 gram 1 gram |