culinaire
zaken
.nl
Kreeft (gekookt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
6
5
2
1
-
stuks
deciliter
gram
takje
stuks
stuks
naar smaak
kreeft
wijn (wit)
peperkorrel (wit) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
wortel
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Doe de (gesnipperde) ui, wortelen, peterselie, wijn, zout, peperkorrels en 1.5 liter heet water in een grote pan. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken. Leg de kreeft, met de schaaren het eerst, in het kokende water. Houd het deksel goed op de pan en kook de kreeft op hoog vuur ongeveer 10 minuten Duw de kreeft vervolgens geheel onder water en laat hem 15 minuten koken. Neem de kreeft uit de pan en snij hem in de lengte door. Verwijder de darm (die als een dunne donkere draad door de staart loopt), het maagzakje en de (soms geel of groengekleurde) lever. Bekleed een schaal met slabladeren en leg de kreeftehelften met de open kant naar boven erop. Leg de scharen naast de kreeft. Serveer met: gesmolten boter of koud met mayonaise.
Voedings-
waarde
Energie493 KiloJoules
117 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
15 gram
1 gram