culinaire zaken .nl |
Kabeljauwfilet met mangosaus | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Oven | Snel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 2 1 0.75 0.25 - |
gram eetlepel stuks stuks theelepel naar smaak |
kabeljauw (filet,diepvr) peterselie (vers) mango citroen koriander (poeder) kruidnagel (poeder) | ||
Berei- ding |
Mango schillen, vruchtvlees van pit snijden en dit door zeef wrijven of met staafmixer of in keukenmachine pureren. Puree al roerend met citroensap, koriander en eventueel kruidnagel op smaak brengen. De moot kabeljauw in 2 stukken snijden en met wat zout bestrooien. Elke moot met 2 takjes peterselie en schijfje citroen in aluminiumfolie verpakken. Zorg ervoor dat folie goed om de vis is gevouwen. Vispakketjes ongeveer 22 minuten in voorverwarmde oven (200 graden Celcius, gasovenstand 4) leggen. Vispakketjes wat openvouwen, takjes peterselie verwijderen en een lepel saus over vis gieten. Rest van saus er apart bij serveren. U maakt de maaltijd compleet met bijvoorbeeld rijst en sperziebonen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1168 KiloJoules 278 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 51 gram 20 gram 5 gram |