culinaire zaken .nl |
Haringen gevuld met kruiden | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Makkelijk | Oven | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
25 10 4 4 2 2 1 0.10 - |
gram theelepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak |
boter (room-) sap (citroen-) haring (zout) peterselie (vers) bieslook (vers) dille (vers) citroen ui zout | ||
Berei- ding |
Maak de haringen schoon of laat dit door de vishandelaar doen. Bestrooi de haringen van binnen en van buiten met wat zout en besprenkel ze met het citroensap. Vermeng de peterselie met het bieslook, de dille en de kleingesneden ui. Vul de buikholtes van de haringen met dit mengsel. Beboter 4 stukken aluminiumfolie en leg hier de haringen op. Verpak de haringen in de folie, zodanig dat goed gesloten pakketjes ontstaan. Leg de ingepakte haringen in een ovenvaste schaal en bak het gerecht 35 minuten in een op 225 graden c voorverwarmde oven. Serveer de haringen in de opengevouwen aluminiumfolie en garneer ieder pakketje met een toefje peterselie en een partje citroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1118 KiloJoules 266 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 26 gram 1 gram |