culinaire zaken .nl |
Forel (blauw, gekookt) (Kookboek Rietje) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Slank | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 4 - |
eetlepel stuks naar smaak |
azijn (wijn-) forel zout | ||
Berei- ding |
Breng 2.5 liter water met azijn en zout tegen de kook aan. Behandel de forellen zeer voorzichtig en knip de kieuwen recht af. Was de forellen NIET en raak ze zo minuten mogelijk aan om de slijmlaag niet te beschadigen. Leg de forellen voorzichtig in het kokende water en pocheer ze, afhankelijk van de grootte, in 5 tot 10 minuten. Neem ze voorzichtig uit de pan en laat ze goed uitlekken. Schik de forellen op een voorverwarmde schaal en geef er geklaarde boter bij. GEBRUIK VERS GEVANGEN FOREL, ALLEEN DAN KLEURT DE SLIJMLAAG ECHT BLAUW. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2278 KiloJoules 542 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 74 gram 0 gram |