culinaire
zaken
.nl
Forel (blauw, gekookt)
(Kookboek Rietje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
4
-
eetlepel
stuks
naar smaak
azijn (wijn-) ingrediënt info
forel
zout
Berei-
ding
Breng 2.5 liter water met azijn en zout tegen de kook aan. Behandel de forellen zeer voorzichtig en knip de kieuwen recht af. Was de forellen NIET en raak ze zo minuten mogelijk aan om de slijmlaag niet te beschadigen. Leg de forellen voorzichtig in het kokende water en pocheer ze, afhankelijk van de grootte, in 5 tot 10 minuten. Neem ze voorzichtig uit de pan en laat ze goed uitlekken. Schik de forellen op een voorverwarmde schaal en geef er geklaarde boter bij. GEBRUIK VERS GEVANGEN FOREL, ALLEEN DAN KLEURT DE SLIJMLAAG ECHT BLAUW.
Voedings-
waarde
Energie2278 KiloJoules
542 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
74 gram
0 gram