culinaire zaken .nl |
Vlees Samoosa (Gefrituurd vleessnacks) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1 16 4 3 2 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram deciliter gram stuks gram theelepel theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel gram teentje stuks theelepel naar smaak |
gehakt (runder-,mager) water doperwt (diepvries) loempiavel koriander (zaad) sap (citroen-) garam masala boter (geklaard) mosterdzaad gember (bak-) chilipoeder peper (zwart) knoflook ui kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Ontdooi de loempiavellen en bewaar tot gebruik in een vochtige doek. Bak het gehakt in wat water tot het vocht volledig verdampt is. Bak de gsnipperde knoflook en ui 3 minuten in de ghee. Voeg de gember, het vlees en de garam masala toe en laat nog een 3 minuten doorbakken. Voeg de rest van de ingredienten toe en warm door. Laat afkoelen. Snij de loempiavellen in repen van 4 centimeter en vouw een uiteinde over de reep zodat een puntzakje wordt gevormd. Vul dit met het mengsel en vouw de reep nu om en om tot het reepje op en het driehoekje aan alle kanten ingepakt is. Plak de rand met een beetje water dicht of maak een papje van maizena met kokend water en plak de zoom vast. Verhit de olie en frituur de Samoosa goudbruin. Laat uitlekken en dien op met Munchutney. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 528 KiloJoules 126 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 13 gram 1 gram |