culinaire
zaken
.nl
Vlees Samoosa
(Gefrituurd vleessnacks)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1
16
4
3
2
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
deciliter
gram
stuks
gram
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
gram
teentje
stuks
theelepel
naar smaak
gehakt (runder-,mager)
water
doperwt (diepvries)
loempiavel
koriander (zaad)
sap (citroen-)
garam masala
boter (geklaard)
mosterdzaad
gember (bak-) ingrediënt info
chilipoeder
peper (zwart) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
Ontdooi de loempiavellen en bewaar tot gebruik in een vochtige doek. Bak het gehakt in wat water tot het vocht volledig verdampt is. Bak de gsnipperde knoflook en ui 3 minuten in de ghee. Voeg de gember, het vlees en de garam masala toe en laat nog een 3 minuten doorbakken. Voeg de rest van de ingredienten toe en warm door. Laat afkoelen. Snij de loempiavellen in repen van 4 centimeter en vouw een uiteinde over de reep zodat een puntzakje wordt gevormd. Vul dit met het mengsel en vouw de reep nu om en om tot het reepje op en het driehoekje aan alle kanten ingepakt is. Plak de rand met een beetje water dicht of maak een papje van maizena met kokend water en plak de zoom vast. Verhit de olie en frituur de Samoosa goudbruin. Laat uitlekken en dien op met Munchutney.
Voedings-
waarde
Energie528 KiloJoules
126 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
13 gram
1 gram