culinaire
zaken
.nl
Seroendeng II
(Gekruide en gebrande kokos)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
100
2
2
1
0.50
0.50
0.50
-
gram
gram
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
kokos (geraspt)
pinda (gebrand)
melk (kokos-) ingrediënt info
suiker (Javaans)
ketoembar
asem (water) ingrediënt info
komijn
rasp (citroen-)
zout
Berei-
ding
De kruiden fijnwrijven en met de javaanse suiker en een paar lepels olie in een wadjan fruiten. Daarna de geraspte kokos, asemwater, kokosmelk en citroenschil toevoegen. Alles braden tot de seroendeng goudbruin van kleur is. Nu de pinda's nog even meebakken en daarna de wadjan van het vuur nemen. Seroendeng is, mits goed afgesloten, lagn te bewaren. Ook hier geldt weer bij het bakken: steeds omscheppen en erop letten dat de kokos niet aanbrandt.
Voedings-
waarde
Energie1831 KiloJoules
436 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
8 gram
5 gram