culinaire zaken .nl |
Seroendeng II (Gekruide en gebrande kokos) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 2 2 1 0.50 0.50 0.50 - |
gram gram eetlepel theelepel theelepel eetlepel theelepel stuks naar smaak |
kokos (geraspt) pinda (gebrand) melk (kokos-) suiker (Javaans) ketoembar asem (water) komijn rasp (citroen-) zout | ||
Berei- ding |
De kruiden fijnwrijven en met de javaanse suiker en een paar lepels olie in een wadjan fruiten. Daarna de geraspte kokos, asemwater, kokosmelk en citroenschil toevoegen. Alles braden tot de seroendeng goudbruin van kleur is. Nu de pinda's nog even meebakken en daarna de wadjan van het vuur nemen. Seroendeng is, mits goed afgesloten, lagn te bewaren. Ook hier geldt weer bij het bakken: steeds omscheppen en erop letten dat de kokos niet aanbrandt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1831 KiloJoules 436 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 8 gram 5 gram |