culinaire zaken .nl |
Mireng oedang (Garnalenkoekjes) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 150 125 1 1 1 1 1 1 0.50 - |
deciliter gram gram theelepel theelepel stuks teentje theelepel stuks theelepel naar smaak |
olie garnaal (Hollands,gepeld) meel (rijst-) djahe ketoembar ui knoflook kurkuma (poeder) ei (kip) laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
De ui en knoflook worden gesnipperd. Het ei wordt losgeroerd. We gebruiken verse garnalen. Maak van de ui, knoflook en de aangegeven kruiden een gladde pasta. Maak een dik beslag door 1.5 deciliter water met de bloem te vermengen. Roer hierna het ei, de pasta en wat zout erdoor. Schep de garnalen erdoor wanneer alles goed gemengd is. Schep 3 bergjes van het mengsel in de hete olie van een koekepan. Bak de garnalenkoekjes snel om en om lichtbruin. Na het bakken laten uitlekken op keukenpapier. Warm, lauwwarm of koud te eten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1769 KiloJoules 421 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 12 gram 1 gram |