culinaire
zaken
.nl
Mireng oedang
(Garnalenkoekjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
150
125
1
1
1
1
1
1
0.50
-
deciliter
gram
gram
theelepel
theelepel
stuks
teentje
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
olie ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
meel (rijst-)
djahe
ketoembar
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kurkuma (poeder)
ei (kip)ingrediënt info
laos (poeder)
zout
Berei-
ding
De ui en knoflook worden gesnipperd. Het ei wordt losgeroerd. We gebruiken verse garnalen.

Maak van de ui, knoflook en de aangegeven kruiden een gladde pasta. Maak een dik beslag door 1.5 deciliter water met de bloem te vermengen. Roer hierna het ei, de pasta en wat zout erdoor. Schep de garnalen erdoor wanneer alles goed gemengd is. Schep 3 bergjes van het mengsel in de hete olie van een koekepan. Bak de garnalenkoekjes snel om en om lichtbruin. Na het bakken laten uitlekken op keukenpapier. Warm, lauwwarm of koud te eten.
Voedings-
waarde
Energie1769 KiloJoules
421 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
12 gram
1 gram