culinaire
zaken
.nl
Koude linzencakejes met yoghurtsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2
5
2
1
0.50
0.50
0.50
-
-
-
-
-
gram
deciliter
centiliter
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
linzen (bruin)
yoghurt
room (slag-)
garam masala
ui ingrediënt info
munt (blad) ingrediënt info
chilipoeder
suiker
asafoetida
zout
peper ingrediënt info
zout
bakpoeder
Berei-
ding
Was de linzen en laat ze goed uitlekken.Maal ze in een keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg om te voorkomen dat de machine stokt eventueel wat water toe. Snipper de uien en voeg met het zout, de garam masala, het chilipoeder, bakpoeder en de asafoetida (indien gebruikt) aan de linzenpasta toe. Meng zorgvuldig en maak er vervolgens met natte of ingevette handen balletjes ter grootte van een walnoot van. Voeg zonodig wat gewone bloem of gram (besan) toe om de massa te binden. Verhit de olie en doe er een aantal balletjes tegelijk in. Frituur goudbruin. Neem uit de pan en laat grondig uitlekken. Frituur de tweede portie op matig vuur circa 2 minuten en laat goed uitlekken. Klop de yoghurt met de room (indien gebruikt) en breng op smaak met zout, peper en suiker. Doe de linzencakejes over op een dienschaal en schenk er de yoghurtsaus overheen. Garneer met gehakte muntblaadjes. Zet ze koel weg en laat voor het opdienen minstens 1 uur staan, zodat de linzencakejes zacht worden.
Voedings-
waarde
Energie1179 KiloJoules
281 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
45 gram
20 gram
19 gram