culinaire zaken .nl |
Djalang kotek (Gevulde halve maantjes) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 2 2 2 2 1 1 1 1 1 - |
gram kopje stuks stuks stuks kopje teentje stuks stuks theelepel naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) meel (rijst-) ei (kip) djeroek poeroet salam (blad) santen (dik) knoflook ui bouillon (tablet) ketoembar peper | ||
Berei- ding |
De ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De garnalen worden fijngehakt. We gebruiken goudbouillonblokje. Deeg maken van bloem, water en zout. Uitrollen en koekjes maken ter grootte van een groenteblik. Vulsel: 65 gram margarine smelten, alle ingredienten hierin 5 minuten fruiten. Dan de salam, djeroek poeroet en iets fijngehakte bieslook toevoegen en na 3 minuten al roerende de santen (0.5 blok gesmolten) en garnalen. Zachtjes laten sudderen tot het iets verdampt en droog wordt. De koekjes vullen met dit vulsel en dichtvouwen in halve-maanvorm. Frituren in hete olie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1078 KiloJoules 257 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 12 gram 1 gram |