culinaire
zaken
.nl
Spinazie soep met knoflookcroutons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
50
25
2
2
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
teentje
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
spinazie (vers)
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
boter (kruiden-)
brood (volkoren)
Vermouth (wit,droog)
majoraan (gedroogd)
bouillon (kruiden-,tablet
knoflook ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
boter (bak-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Was de spinazie grondig in ruim water. Laat de blaadjes in een vergiet uitlekken. Pel en snipper het sjalotje. Smelt de boter in een pan en fruit het sjalotje even an. Schep de spinazie erdoor en laat deze al omscheppend slinken.
Verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de vermouth, 3 deciliter water, majoraan en gorgonzola toe. Laat de gorgonzola al roerend smelten en kook de spinazie in circa 5 minuten zachtjes gaar.
Pers het teentje knoflook boven de kruidenboter uit en meng dit goed. Snij intussen de korstjes van het brood en besmeer de sneetjes aan beide kanten met kruidenboter. Snij de sneetjes in dobbelsteentjes en bak ze in een droge koekepan rondom goudbruin.
Pureer de soep nog even goed door. Schep de soep in 2 warme diepe borden en strooi de croutons erin.
Voedings-
waarde
Energie1884 KiloJoules
449 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
13 gram
5 gram