culinaire zaken .nl |
Spinazie soep met knoflookcroutons | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 50 25 2 2 1 1 1 1 1 - - |
gram gram gram stuks eetlepel theelepel stuks teentje stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
spinazie (vers) kaas (Gorgonzola) boter (kruiden-) brood (volkoren) Vermouth (wit,droog) majoraan (gedroogd) bouillon (kruiden-,tablet knoflook ui (sjalot) boter (bak-) zout peper | ||
Berei- ding |
Was de spinazie grondig in ruim water. Laat de blaadjes in een vergiet uitlekken. Pel en snipper het sjalotje. Smelt de boter in een pan en fruit het sjalotje even an. Schep de spinazie erdoor en laat deze al omscheppend slinken. Verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de vermouth, 3 deciliter water, majoraan en gorgonzola toe. Laat de gorgonzola al roerend smelten en kook de spinazie in circa 5 minuten zachtjes gaar. Pers het teentje knoflook boven de kruidenboter uit en meng dit goed. Snij intussen de korstjes van het brood en besmeer de sneetjes aan beide kanten met kruidenboter. Snij de sneetjes in dobbelsteentjes en bak ze in een droge koekepan rondom goudbruin. Pureer de soep nog even goed door. Schep de soep in 2 warme diepe borden en strooi de croutons erin. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1884 KiloJoules 449 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 13 gram 5 gram |