culinaire zaken .nl |
Mosselsoep I | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Soep | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 200 50 6 2 1 - |
deciliter gram gram stuks eetlepel stuks naar smaak |
bouillon (kippen-) mossel tauge champignon selderij (blad-) peper (groen) zout | ||
Berei- ding |
De kippenbouillon dient van te voren ontvet te worden. De mosselen dienen gekookt te worden. Leg de champignons (chinese) in een kommetje en schenk er zoveel kokend water over dat ze juist onder staan. Laat ze een half uur weken. Zeef het vocht en voeg het aan de bouillon toe. Proef de bouillon en voeg naar eigen smaak zout toe. Verwijder de stelen van de paddestoelen en snij de hoeden in reepjes. Was de tauge enkele malen en verwijder de groene schilletjes. Laat de tauge uitlekken. Was de lombok, halveer ze en verwijder zaadlijsten en zaad. Snij de lombok in uiterst dunne reepjes. Voeg champignons en lombok toe aan de bouillon. Schep alles goed om en laat de bouillon 3 minuten koken. Schep daarna de mosselen, tauge en selderie door de bouillon. Neem na 1 minuut de pan van het vuur en dien de soep op. De soep kan ook licht gebonden worden door een mengsel van 1.5 eetlepel maizena en 3 eetlepels koud water erdoor te roeren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 249 KiloJoules 59 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 8 gram 1 gram |