culinaire
zaken
.nl
Mosselsoep I
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
200
50
6
2
1
-
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
bouillon (kippen-)
mossel ingrediënt info
tauge ingrediënt info
champignon ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De kippenbouillon dient van te voren ontvet te worden. De mosselen dienen gekookt te worden.

Leg de champignons (chinese) in een kommetje en schenk er zoveel kokend water over dat ze juist onder staan. Laat ze een half uur weken. Zeef het vocht en voeg het aan de bouillon toe. Proef de bouillon en voeg naar eigen smaak zout toe. Verwijder de stelen van de paddestoelen en snij de hoeden in reepjes. Was de tauge enkele malen en verwijder de groene schilletjes. Laat de tauge uitlekken. Was de lombok, halveer ze en verwijder zaadlijsten en zaad. Snij de lombok in uiterst dunne reepjes. Voeg champignons en lombok toe aan de bouillon. Schep alles goed om en laat de bouillon 3 minuten koken. Schep daarna de mosselen, tauge en selderie door de bouillon. Neem na 1 minuut de pan van het vuur en dien de soep op. De soep kan ook licht gebonden worden door een mengsel van 1.5 eetlepel maizena en 3 eetlepels koud water erdoor te roeren.
Voedings-
waarde
Energie249 KiloJoules
59 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
8 gram
1 gram