culinaire zaken .nl |
Pompoensoep 1 | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Soep | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 5 2 2 1 1 - - |
deciliter stukje stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
bouillon pompoen tomaat wortel ui basilicum (gedroogd) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Schil de wortel en haal de uiteinden eraf. Snij dit alles in blokjes van ongeveer 3 x 3. Ontvel en ontpit de tomaat en snij in blokjes van ongeveer 2 x 2. Schil de ui en snij deze in stukjes. | |||
Berei- ding |
Kook de wortel en pompoen 20 minuten in de bouillon (10 minuten in de snelkookpan). Maal de pompoen en wortel fijn (met een keukenmachine). Bak de ui en de tomaat in wat olie. Voeg de pompoenbrij toe. Maak de soep op smaak met peper, zout en basilicum. (Andere kruiden zoals komijn smaken ook erg goed.). Voeg desgewenst wat gekookte rijst en/of gekookte linzen toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 136 KiloJoules 32 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 2 gram 1 gram |