culinaire
zaken
.nl
Pompoensoep 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
5
2
2
1
1
-
-
deciliter
stukje
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
bouillon
pompoen ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
wortel
ui ingrediënt info
basilicum (gedroogd)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schil de pompoen en verwijder de pitten.
Schil de wortel en haal de uiteinden eraf.
Snij dit alles in blokjes van ongeveer 3 x 3.
Ontvel en ontpit de tomaat en snij in blokjes van ongeveer 2 x 2.
Schil de ui en snij deze in stukjes.
Berei-
ding
Kook de wortel en pompoen 20 minuten in de bouillon (10 minuten in de
snelkookpan). Maal de pompoen en wortel fijn (met een keukenmachine).

Bak de ui en de tomaat in wat olie. Voeg de pompoenbrij toe.
Maak de soep op smaak met peper, zout en basilicum. (Andere kruiden zoals komijn smaken ook erg goed.).
Voeg desgewenst wat gekookte rijst en/of gekookte linzen toe.


Voedings-
waarde
Energie136 KiloJoules
32 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
2 gram
1 gram