culinaire zaken .nl |
Vlaamse aardappel-preisoep met kaas | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 200 200 100 1 75 50 10 2 1.50 1 - - |
liter gram gram gram deciliter gram gram gram stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
water aardappel prei kool (savooie-) wijn (wit,droog) kaas (Maasdammer) rijst boter (room-) peterselie bouillon (kippen-,tablet) ui peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Maasdammer in kleine blokjes snijden. | |||
Berei- ding |
In pan boter verhitten. Ui circa 3 minuten zachtjes bakken. Prei en kool circa 2 minuten meebakken. Toevoegen: aardappel, wijn, water, bouillontabletten en rijst. Aan de kook brengen. In circa 30 minuten zachtjes gaar koken. Af en toe roeren. Soep overdoen in schaal. Peterselie erboven fijnknippen. Kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2101 KiloJoules 500 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 58 gram 18 gram 7 gram |