culinaire zaken .nl |
Vissoep uit Thailand | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Soep | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 100 1 1 0.50 0.25 0.25 - - |
liter gram gram stuks eetlepel theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
bouillon (vis-) kabeljauw (filet) champignon eiwit selderij (blad-) ve-tsin knoflook (poeder) koriander (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Pureer de kabeljauwfilet in een blender of keukenmachine of prak de vis met een vork fijn. Vermeng de vispuree met het eiwit, wat zout en peper en de ve-tsin. Vorm van het vismengsel kleine balletjes. Breng de visbouillon aan de kook en voeg er de balletjes, de koriander en de knoflook aan toe. Laat de soep op laag vuur 12 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de plakjes champignons aan de soep toe en laat ze 6 minuten meekoken. Maak de soep op smaak met zout en peper en bestrooi hem vlak voor het serveren met de fijngehakte selderie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 312 KiloJoules 74 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 13 gram 1 gram |