culinaire zaken .nl |
Stracciatella | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 900 25 4 4 - - - |
liter gram gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) spinazie (diepvries) boter (room-) kaas (parmezaans) eidooier nootmuskaat peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Kook de spinazie 4 minuten. Laat ze goed uitlekken en maak er vervolgens puree van. Smelt de boter in een steelpan, voeg spinazie, zout, peper en nootmuskaat toe. Laat dit ongeveer 2 minuten al roerende koken. Klop de eidooiers met de parmezaanse kaas. Giet het mengsel in de hete bouillon. Meng het goed en voeg er dan het spinaziemengsel bij. Laat de soep ongeveer 5 minuten zacht koken. Heet opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1064 KiloJoules 253 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 17 gram 5 gram |