culinaire zaken .nl |
Spinaziesoep met ei | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:03 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Feestelijk Bewerkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 75 10 1 1 1 0.50 0.25 - - |
deciliter gram gram eetlepel stuks eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) spinazie (diepvries) boter (room-) maizena ei (kip) boter (room-) knoflook ui zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Een eenpersoons-soufflebakje beboteren. Het ei met het water, zout en peper los kloppen en in het soufflebakje schenken. De eiergelei (onafgedekt) 2 minuten verwarmen op 50% en dan weer af laten koelen. | |||
Berei- ding |
De ui fijn snipperen. De boter in een glazen litermaat doen en (onafgedekt) 1 minuut op 100% verwarmen. De ui en het uitgeperste teentje knoflook toevoegen en (onafgedekt) in circa 1 minuut op 100% glazig fruiten. De spinazie en de bouillon toevoegen en alles (afgedekt) in 4-5 minuten op 100% aan de kook brengen. Intussen de maizena met 2 eetlepels water glad roeren en de soep ermee binden. De eiergelei storten, in ruiten snijden en de soep hiermee garneren. De soep serveren met toast en boter. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 420 KiloJoules 100 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 3 gram 1 gram |