culinaire
zaken
.nl
Pompoensoep 3
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
100
15
1
1
0.50
0.25
liter
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
bouillon (kippen-)
pompoen ingrediënt info
paddestoel (shii-take) ingrediënt info
boter (room-)
ui ingrediënt info
room (koffie-)
kerrie (poeder)
prei
Berei-
ding
Snij de geschilde pompoen in blokjes. Fruit de ui en de kerrie in de boter, voeg de pompoen en 2 deciliter bouillon toe. Kook de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar. Pureer het mengsel, voeg de rest van de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Snij de prei in ringetjes, de paddestoelen in reepjes en kook ze even mee. Roer vlak voor het serveren de room erdoor.
Voedings-
waarde
Energie805 KiloJoules
192 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
5 gram
6 gram