culinaire zaken .nl |
Pompoensoep 3 | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Slank | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 100 15 1 1 0.50 0.25 |
liter gram gram gram stuks eetlepel theelepel stuks |
bouillon (kippen-) pompoen paddestoel (shii-take) boter (room-) ui room (koffie-) kerrie (poeder) prei | ||
Berei- ding |
Snij de geschilde pompoen in blokjes. Fruit de ui en de kerrie in de boter, voeg de pompoen en 2 deciliter bouillon toe. Kook de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar. Pureer het mengsel, voeg de rest van de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Snij de prei in ringetjes, de paddestoelen in reepjes en kook ze even mee. Roer vlak voor het serveren de room erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 805 KiloJoules 192 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 5 gram 6 gram |