culinaire zaken .nl |
Broccolisoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 50 2.50 10 1 1 - - |
gram gram centiliter gram stuks stuks naar smaak naar smaak |
broccoli bacon room (slag-) boter (room-) ei (kip) ui (sjalot) peper (wit) zout | ||
Voor- berei- ding |
Kook het ei hard. Pel en snipper het uitje. | |||
Berei- ding |
Bak de in blokjes gesneden bacon licht uit in een koekepan met anti-baklaag. Pel het ei en wrijf het eiwit en de eierdooier apart door een fijne zeef. Verdeel de broccoli in roosjes en snij de stronkjes in stukjes. Verhit de boter in een soeppan en fruit het uitje. Voeg de roosjes en de stronkjes broccoli en 3 deciliter water en kook het in circa 20 minuten gaar. Pureer met een staafmixer. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de slagroom door de soep en laat het geheel nog 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de soep met de baconblokjes en het ei. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 424 KiloJoules 101 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 5 gram 1 gram |