culinaire zaken .nl |
Romige peterseliesoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Snel | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 1.25 6 1 - - - |
gram deciliter eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel room (slag-) peterselie (vers) bouillon (vlees-,tablet) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Peterselie in grove stukken knippen, een aantal takjes achterhouden voor de garnering. Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden. In een pan een halve liter (2.5 deciliter per persoon) water met het bouillontablet en aardappels aan de kook brengen. Met het deksel op de pan de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar koken. Met schuimspaan aardappels uit bouillon scheppen. In keukenmachine doen. Geknipte peterselie en beetje bouillon bij de aardappels doen. In keukenmachine pureren (of door een roerzeef draaien). Met rest van bouillon nog wat verdunnen. Terugdoen in pan. Slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. In kopje peterselie fijnknippen. Soep in ongeveer 5-7 minuten door en door verwarmen, af en toe roeren. Overdoen in 4 diepe borden (of soepkommen) en garneren met de fijngeknipte peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 966 KiloJoules 230 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 5 gram 4 gram |