culinaire
zaken
.nl
Romige peterseliesoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
1.25
6
1
-
-
-
gram
deciliter
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
room (slag-)
peterselie (vers) ingrediënt info
bouillon (vlees-,tablet)
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Peterselie in grove stukken knippen, een aantal takjes achterhouden voor de garnering. Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden. In een pan een halve liter (2.5 deciliter per persoon) water met het bouillontablet en aardappels aan de kook brengen. Met het deksel op de pan de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar koken. Met schuimspaan aardappels uit bouillon scheppen. In keukenmachine doen. Geknipte peterselie en beetje bouillon bij de aardappels doen. In keukenmachine pureren (of door een roerzeef draaien). Met rest van bouillon nog wat verdunnen. Terugdoen in pan. Slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. In kopje peterselie fijnknippen. Soep in ongeveer 5-7 minuten door en door verwarmen, af en toe roeren. Overdoen in 4 diepe borden (of soepkommen) en garneren met de fijngeknipte peterselie.
Voedings-
waarde
Energie966 KiloJoules
230 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
5 gram
4 gram