culinaire zaken .nl |
Omeletsoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
- 1.50 250 100 1 60 6 4 4 2 |
naar smaak liter gram gram deciliter gram stuks teentje eetlepel stuks |
peper (wit) water varkenslappen (mager) kool (Chinees) saus (vis-) ui ei (kip) knoflook olie ui (bos-) | ||
Berei- ding |
Verhit een kleine koekepan en giet er de helft van de olie in. Fruit er de knoflook goudbruin in. Zet de knoflook weg en fruit er de ui in. Doe de rest van de olie in een andere koekepan en bak er de geklopte eieren in circa 2 minuten aan beide kanten goudgeel in. Schep de omelet uit de pan en zet even weg. Snij de afgekoelde omelet in repen van 3 x 5 centimeter. Breng het water aan de kook in een grote pan. Doe er het vlees in en laat weer aan de kook komen. Voeg wanneer het vlees gaar is de reepjes omelet, ui en de rest van de ingredienten toe. Giet de soep in een terrine en garneer met de gebakken knoflook. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 907 KiloJoules 216 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 11 gram 1 gram |