culinaire zaken .nl |
Maissoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 300 1 1 0.50 - - |
liter gram gram deciliter stuks theelepel naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) mais (blik) tomaat room (slag-) ui oregano zout peper | ||
Berei- ding |
Laat de mais uitlekken. Houd 4 eetlepels mais achter en doe de rest van de mais met de bouillon in een pan. Breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep ongeveer 5 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Laat de soep wat afkoelen en pureer hem in een keukenmachine. Doe de gepureerde soep terug in de pan. Pureer de stukjes tomaat met de kleingesneden ui en de oregano. Voeg de tomatenpuree aan de maissoep toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Laat de soep ongeveer 5 minuten koken. Roer de slagroom erdoor en maak het op smaak met zout en peper. Roer de achtergebleven mais vlak voor het serveren door de soep. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1028 KiloJoules 245 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 7 gram 5 gram |