culinaire
zaken
.nl
Maissoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
300
1
1
0.50
-
-
liter
gram
gram
deciliter
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
mais (blik)
tomaat ingrediënt info
room (slag-)
ui ingrediënt info
oregano ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Laat de mais uitlekken. Houd 4 eetlepels mais achter en doe de rest van de mais met de bouillon in een pan. Breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep ongeveer 5 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Laat de soep wat afkoelen en pureer hem in een keukenmachine. Doe de gepureerde soep terug in de pan. Pureer de stukjes tomaat met de kleingesneden ui en de oregano. Voeg de tomatenpuree aan de maissoep toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Laat de soep ongeveer 5 minuten koken. Roer de slagroom erdoor en maak het op smaak met zout en peper. Roer de achtergebleven mais vlak voor het serveren door de soep.
Voedings-
waarde
Energie1028 KiloJoules
245 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
7 gram
5 gram