culinaire
zaken
.nl
Rode paprikasaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
2
1
1
1
-
-
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
druppel
naar smaak
naar smaak
paprika (rood) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
suiker
tabasco
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Hak de basilicum fijn.
Berei-
ding
Rooster de paprika's onder de grill tot ze aan alle kanten enigszins gekoold zijn. Verpak ze hierna in een vel aluminiumfolie en laat ze afkoelen.
Verwijder de schil, het zaad en de zaadlijsten van de paprika's en pureer ze in een blender tot een smeuig geheel. Voeg de olijfolie met kleine scheutjes toe. Roer er dan de basilicum, suiker en tabasco door en breng op smaak met wat zout en peper.
Lekker bij geroosterd vlees of gegrilde kip.
Voedings-
waarde
Energie496 KiloJoules
118 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
2 gram
5 gram