culinaire zaken .nl |
Rode paprikasaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Barbecue | Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 2 1 1 1 - - |
stuks eetlepel eetlepel theelepel druppel naar smaak naar smaak |
paprika (rood) olie (olijf-) basilicum (vers) suiker tabasco peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Hak de basilicum fijn. | |||
Berei- ding |
Rooster de paprika's onder de grill tot ze aan alle kanten enigszins gekoold zijn. Verpak ze hierna in een vel aluminiumfolie en laat ze afkoelen. Verwijder de schil, het zaad en de zaadlijsten van de paprika's en pureer ze in een blender tot een smeuig geheel. Voeg de olijfolie met kleine scheutjes toe. Roer er dan de basilicum, suiker en tabasco door en breng op smaak met wat zout en peper. Lekker bij geroosterd vlees of gegrilde kip. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 496 KiloJoules 118 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 2 gram 5 gram |