culinaire
zaken
.nl
Aubergine dip
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
3
0.60
5
2
2
3
-
-
stuks
teentje
deciliter
eetlepel
stuks
sneetje
deciliter
naar smaak
naar smaak
aubergine ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sap (citroen-)
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
brood (wit)
olie (olijf-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Verkruimel de sneetjes brood. Snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Pers de knoflook uit. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Halveer 2 schoongemaakte aubergines in de lengte, leg ze met het snijvlak naar onder in een beboterde ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in circa 1 uur zacht.
Laat ze afkoelen en verwijder de schil.
Berei-
ding
Pureer de aubergines samen met de knoflook, het citroensap, de peterselie en de uien in een keukenmachine.
Voeg in delen het verkruimelde witbrood en de olijfolie toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Serveer de dip koel.
Voedings-
waarde
Energie1394 KiloJoules
332 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
3 gram
4 gram