culinaire
zaken
.nl
Pindasaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
8
4
3
2
2
1
0.10
-
deciliter
theelepel
theelepel
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
melk ingrediënt info
sambal oelek
sap (citroen-)
pindakaas
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
ui ingrediënt info
suiker
zout
Berei-
ding
De kleine ui wordt gesnipperd. De knoflook wordt uitgeperst.

Verhit de melk of water en voeg alle ingredienten toe. Temper het vuur en blijf roeren totdat een gladde saus is verkregen. Wordt ze te dik dan wat melk of water toevoegen. Bij te dunne saus wat pindakaas toevoegen.
Voedings-
waarde
Energie585 KiloJoules
139 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
6 gram
2 gram