culinaire zaken .nl |
Pindasaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 8 4 3 2 2 1 0.10 - |
deciliter theelepel theelepel eetlepel teentje eetlepel stuks eetlepel naar smaak |
melk sambal oelek sap (citroen-) pindakaas knoflook ketjap (manis) ui suiker zout | ||
Berei- ding |
De kleine ui wordt gesnipperd. De knoflook wordt uitgeperst. Verhit de melk of water en voeg alle ingredienten toe. Temper het vuur en blijf roeren totdat een gladde saus is verkregen. Wordt ze te dik dan wat melk of water toevoegen. Bij te dunne saus wat pindakaas toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 585 KiloJoules 139 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 6 gram 2 gram |