culinaire zaken .nl |
Djahesaus II (Zoetzure gembersaus) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 8 2 2 1 1 1 1 1 |
theelepel gram centimeter theelepel stuks eetlepel teentje theelepel eetlepel |
sap (citroen-) suiker (Javaans) gember (wortel,vers) maizena ui olie (zonnebloem-) knoflook ketoembar ketjap (manis) | ||
Berei- ding |
We gebruiken 1 middelgrote ui, 2 eetlepels geraspte gemberwortel. De knoflook wordt gehakt. Snij de ui in 12 smalle partjes en verwijder de rokken. Fruit ze tot ze glazig zien en voeg de geraspte gemberwortel en knoflook toe. Goed omscheppen en dan ketoembar, citroensap (3 eetlepels), ketjap en suiker en 2 deciliter kokend water of bouillon erbij. Omroeren en 5 minuten laten pruttelen. Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water en bind de saus. Laat alles nog 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 199 KiloJoules 47 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 1 gram 1 gram |