culinaire
zaken
.nl
Djahesaus II
(Zoetzure gembersaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
12
8
2
2
1
1
1
1
1
theelepel
gram
centimeter
theelepel
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
eetlepel
sap (citroen-)
suiker (Javaans)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
maizena
ui ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketoembar
ketjap (manis)
Berei-
ding
We gebruiken 1 middelgrote ui, 2 eetlepels geraspte gemberwortel. De knoflook wordt gehakt.

Snij de ui in 12 smalle partjes en verwijder de rokken. Fruit ze tot ze glazig zien en voeg de geraspte gemberwortel en knoflook toe. Goed omscheppen en dan ketoembar, citroensap (3 eetlepels), ketjap en suiker en 2 deciliter kokend water of bouillon erbij. Omroeren en 5 minuten laten pruttelen. Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water en bind de saus. Laat alles nog 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken.
Voedings-
waarde
Energie199 KiloJoules
47 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
1 gram
1 gram