culinaire zaken .nl |
Bawangsaus (Uiensaus voor vis) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 24 16 2 1 1 1 0.50 - - - |
deciliter gram gram stuks eetlepel theelepel teentje eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
water boter (bak-) bloem ui ketjap (manis) djahe knoflook asem (water) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken heet water. Snij de uien fijn en fruit ze samen met de knoflook. Voeg hieraan toe: ketjap, asem en de kruiden. Dan het hete water erbij doen. De saus wordt met de bloem gebonden. Serveren bij: gebakken vis. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 361 KiloJoules 86 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 1 gram 1 gram |