culinaire
zaken
.nl
Bawangsaus
(Uiensaus voor vis)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
24
16
2
1
1
1
0.50
-
-
-
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
teentje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
water
boter (bak-)
bloem ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketjap (manis)
djahe
knoflook ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De uien worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken heet water.

Snij de uien fijn en fruit ze samen met de knoflook. Voeg hieraan toe: ketjap, asem en de kruiden. Dan het hete water erbij doen. De saus wordt met de bloem gebonden. Serveren bij: gebakken vis.
Voedings-
waarde
Energie361 KiloJoules
86 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
1 gram
1 gram