| culinaire zaken .nl |
Appel - Tijmsaus | |||
| Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Nederland | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 1.25 1 5 1 1 - |
deciliter deciliter eetlepel stuks teentje naar smaak |
yoghurt compote (appel) mayonaise ![]() prei knoflook ![]() tijm ![]() | ||
| Berei- ding |
Bak een fijngehakte prei met een gesnipperd teentje knoflook in een scheutje olie glazig. Voeg een theelepel gedroogde tijm to. Laat het mengsel afkoelen en roer er vervolgens 1 deciliter appelcompote, 5 eetlepels mayonaise en 5 eetlepels yoghurt door. Breng het sausje op smaak met zout en peper. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1167 KiloJoules 278 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 3 gram 1 gram |