culinaire zaken .nl |
Toemis saus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1 1 10 1 - - |
gram deciliter deciliter theelepel stuks naar smaak naar smaak |
tomaat melk (kokos-) asem (water) sambal oelek citroen peper zout | ||
Berei- ding |
Ontvel en ontpit de tomaten. Hak deze fijn en vermeng dit met de sambal oelek. Leng deze saus aan met het sap van de citroen en de tamarindewater. Kook dit alles op onder toevoeging van de ongezoete kokosmelk. Afmaken met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 121 KiloJoules 29 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 1 gram 1 gram |