culinaire zaken .nl |
Mosterdsaus speciaal | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 40 12 10 5 3 0.10 - - |
deciliter deciliter gram gram theelepel theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (vis-) wijn (wit) boter (room-) bloem mosterd sap (citroen-) eidooier suiker zout peper | ||
Berei- ding |
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg de mosterd en het citroensap toe en roer alles goed dooreen. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de wijn en de visbouillon toe tot een gladde en lichtgebonden saus is ontstaan. Laat de saus op laag vuur 4 minuten doorkoken. roer de eidooiers los met 3 eetlepels van de warme saus. Roer dit mengsel door de saus en laat de saus hierna vooral niet meer koken. Maak de saus op smaak met wat zout, peper en een mespunt suiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 899 KiloJoules 214 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 5 gram 1 gram |