culinaire
zaken
.nl
Mosterdsaus speciaal
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
40
12
10
5
3
0.10
-
-
deciliter
deciliter
gram
gram
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (vis-)
wijn (wit)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
mosterd
sap (citroen-)
eidooier
suiker
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg de mosterd en het citroensap toe en roer alles goed dooreen. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de wijn en de visbouillon toe tot een gladde en lichtgebonden saus is ontstaan. Laat de saus op laag vuur 4 minuten doorkoken. roer de eidooiers los met 3 eetlepels van de warme saus. Roer dit mengsel door de saus en laat de saus hierna vooral niet meer koken. Maak de saus op smaak met wat zout, peper en een mespunt suiker.
Voedings-
waarde
Energie899 KiloJoules
214 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
5 gram
1 gram