culinaire zaken .nl |
Kwarksaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
130 6 2 1 - |
gram centiliter theelepel eetlepel naar smaak |
kwark melk sap (citroen-) bieslook (vers) zout | ||
Berei- ding |
Prak de kwark met citroensap en bieslook. Voeg een scheutje melk toe en blijf zolang roeren of kloppen tot er gladde massa ontstaat. Voeg nog zoveel melk toe tot de dressing roomdik is. Breng dit op smaak met peper en zout en schenk het over een salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 151 KiloJoules 36 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 3 gram 0 gram |