culinaire zaken .nl |
Knoflooksaus met amandelen | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
180 75 7 5 1 - |
gram gram teentje eetlepel stuks naar smaak |
amandel aardappel knoflook olie (olijf-) citroen zout | ||
Berei- ding |
De aardappels in de schil koken. Ondertussen de knoflook met het zout fijndrukken, de gepelde en gemalen amandelen toevoegen en de massa gladroeren. De aardappelen schillen en fijnprakken, dit toevoegen aan de knoflookmassa; goed roeren totdat alle ingredienten goed vermengd zijn. Olie en sap van de citroen toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1801 KiloJoules 429 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 10 gram 5 gram |