culinaire zaken .nl |
Ketjapsaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:22 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 5 3 2 2 0.30 |
deciliter centiliter teentje stuks theelepel eetlepel |
ketjap (manis) azijn (blank) knoflook peper (Chili-,groen) sap (citroen-) suiker | ||
Berei- ding |
Hak de knoflook en de chilipepers fijn. Verwarm de ketjap en voeg de azijn, de suiker en het citroensap toe. Alsmede de gehakte knoflook en de pepers. De smaak van de saus moet zoet zuur en pittig zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 120 KiloJoules 29 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 2 gram 0 gram |