culinaire zaken .nl |
Hollandse saus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 5 4 2 - - |
gram theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
boter (room-) sap (citroen-) eidooier azijn zout peper | ||
Berei- ding |
Vermeng de eierdooiers met de azijn. Doe het mengsel in een pannetje en plaats dit in een waterbad. Zorg ervoor dat het water in het waterbad niet kookt, maar wel tegen de kook aan blijft. Klop het eierdooiermengsel met een garde tot de saus zich begint te binden. Voeg onder voortdurend kloppen met de garde de boter klontje voor klontje toe tot een luchtige saus is ontstaan. Breng de saus op smaak met wat zout, peper en het citroensap. Serveer de saus na het bereiden onmiddellijk lauwwarm. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2019 KiloJoules 481 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 6 gram 0 gram |