culinaire
zaken
.nl
Hollandse saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
5
4
2
-
-
gram
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
boter (room-)
sap (citroen-)
eidooier
azijn ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Vermeng de eierdooiers met de azijn. Doe het mengsel in een pannetje en plaats dit in een waterbad. Zorg ervoor dat het water in het waterbad niet kookt, maar wel tegen de kook aan blijft. Klop het eierdooiermengsel met een garde tot de saus zich begint te binden. Voeg onder voortdurend kloppen met de garde de boter klontje voor klontje toe tot een luchtige saus is ontstaan. Breng de saus op smaak met wat zout, peper en het citroensap. Serveer de saus na het bereiden onmiddellijk lauwwarm.
Voedings-
waarde
Energie2019 KiloJoules
481 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
6 gram
0 gram