culinaire zaken .nl |
Avocadosaus (Guacamole) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 2 2 2 1 1 - - |
gram stuks theelepel stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
tomaat avocado sap (citroen-) peper (groen) knoflook ui zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees uit de schillen. Pureer dit vruchtvlees met de stukjes tomaat, de fijngehakte ui, de uitgeperste knoflook en de stukjes groene peper in een keukenmachine. Maak de saus op smaak met het citroensap en zout en peper. Laat de saus in de koelkast goed koud worden. Deze saus kan bij vele gerechten geserveerd worden. Ook als voorgerecht of dipsaus gebruikt worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 602 KiloJoules 143 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 3 gram 7 gram |