culinaire
zaken
.nl
Pakketje voor de barbecue - vruchtennagerecht
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
1
1
2
0.50
1
125
2
1
stuks
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
stuks
gram
eetlepel
deciliter
citroen
sinaasappel ingrediënt info
grapefruit (wit)
kaneel (poeder)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
mango ingrediënt info
aardbei ingrediënt info
rum
room (slag-)
Berei-
ding
Was de citroen en de sinaasappel en rasp de schil er dun vanaf. Meng het citroen- en sinaasappelrasp met kaneel, basterdsuiker en kruidnagel.

Schil de citroen, sinaasappel en grapefruit met een mesje dik, tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op.

Snij het vrucht vlees van de mango in staafjes. Halveer de aardbeien. Meng al het fruit met het opgevangen sap en verdeel het over 4 ingevette stukken alu-folie. Bestrooi ze met het suikermengsel en bedruppel ze met wat rum. Maak de pakjes goed dicht en leg ze op de barbecue. Rooster het fruit in 15 minuten gaar. Maak de pakjes open en doe er een toef stijfgeslagen slagroom op.
Voedings-
waarde
Energie1145 KiloJoules
273 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
3 gram
5 gram