culinaire zaken .nl |
Pakketje voor de barbecue - vruchtennagerecht | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Barbecue | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 1 1 2 0.50 1 125 2 1 |
stuks stuks stuks theelepel eetlepel theelepel stuks gram eetlepel deciliter |
citroen sinaasappel grapefruit (wit) kaneel (poeder) suiker (basterd-,wit) kruidnagel (poeder) mango aardbei rum room (slag-) | ||
Berei- ding |
Was de citroen en de sinaasappel en rasp de schil er dun vanaf. Meng het citroen- en sinaasappelrasp met kaneel, basterdsuiker en kruidnagel. Schil de citroen, sinaasappel en grapefruit met een mesje dik, tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Snij het vrucht vlees van de mango in staafjes. Halveer de aardbeien. Meng al het fruit met het opgevangen sap en verdeel het over 4 ingevette stukken alu-folie. Bestrooi ze met het suikermengsel en bedruppel ze met wat rum. Maak de pakjes goed dicht en leg ze op de barbecue. Rooster het fruit in 15 minuten gaar. Maak de pakjes open en doe er een toef stijfgeslagen slagroom op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1145 KiloJoules 273 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 3 gram 5 gram |