culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - vruchten met aardbeienroom (Een nagerecht van de barbecue.) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Barbecue | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 6 3 1 1 0.50 100 1 |
sneetje eetlepel eetlepel stuks stuks stuks deciliter gram deciliter |
brood (casino) boter (room-) suiker (basterd-,wit) limoen ananas mango likeur (sinaasappel-) aardbei room (slag-) | ||
Voor- berei- ding |
Laat de boter smelten. | |||
Berei- ding |
Snij de sneetjes brood in blokjes. Kwast de blokjes brood in met de gesmolten boter en bestrooi ze met 1 eetlepel fijne tafelsuiker. Snij 3 limoenen in kwarten, schil de ananas en snij ze in dikke kwartplakken, schil de mango en snij ze in dikke blokken. Meng het fruit met 5 el fijne tafelsuiker en de sinaasappellikeur en laat het zo 20 minuten intrekken. Rijg het fruit en het brood aan spiesen en leg deze op een ingevet rooster op de barbecue. Rooster de spiesen in 10 minuten rondom goudbruin. Pureer de aardbeien en schep de puree door de gezoete, stijfgeslagen slagroom en serveer dit bij de spiesen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2031 KiloJoules 484 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 73 gram 4 gram 6 gram |