culinaire
zaken
.nl
Spies voor de barbecue - vruchten met aardbeienroom
(Een nagerecht van de barbecue.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
6
3
1
1
0.50
100
1
sneetje
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
deciliter
gram
deciliter
brood (casino)
boter (room-)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
limoen ingrediënt info
ananas ingrediënt info
mango ingrediënt info
likeur (sinaasappel-)
aardbei ingrediënt info
room (slag-)
Voor-
berei-
ding
Laat de boter smelten.
Berei-
ding
Snij de sneetjes brood in blokjes. Kwast de blokjes brood in met de gesmolten boter en bestrooi ze met 1 eetlepel fijne tafelsuiker.

Snij 3 limoenen in kwarten, schil de ananas en snij ze in dikke kwartplakken, schil de mango en snij ze in dikke blokken.

Meng het fruit met 5 el fijne tafelsuiker en de sinaasappellikeur en laat het zo 20 minuten intrekken.

Rijg het fruit en het brood aan spiesen en leg deze op een ingevet rooster op de barbecue. Rooster de spiesen in 10 minuten rondom goudbruin. Pureer de aardbeien en schep de puree door de gezoete, stijfgeslagen slagroom en serveer dit bij de spiesen.
Voedings-
waarde
Energie2031 KiloJoules
484 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
73 gram
4 gram
6 gram