culinaire zaken .nl |
Yoghurt creme met aardbeien | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 300 2 2 2 0.50 |
gram gram gram deciliter zakje eetlepel bakje |
yoghurt (vol) aardbei yoghurt (aardbeien-) room (slag-) suiker (vanille-) amandel (schaafsel) melisse (citroen-) | ||
Berei- ding |
Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snij de vruchten in stukjes. Ris de melisseblaadjes van de stelen en spoel ze. Rooster de amanderlsnippers zonder vetsof goudbruin in een koekepan met anti-aanbaklaag. Klop de slagroom stijf. Roer de vanillesuiker door de volle yoghurt en giet in een kom. Giet er de aarbeienyoghurt gewoon bij. Voeg de stukjes aardbeien, de melisseblaadjes, de amandelsnippers en de stijgeklopte room toe en roer alles met de garde losjes door elkaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1402 KiloJoules 334 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 8 gram 4 gram |