culinaire
zaken
.nl
Yoghurt creme met aardbeien
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
300
2
2
2
0.50
gram
gram
gram
deciliter
zakje
eetlepel
bakje
yoghurt (vol)
aardbei ingrediënt info
yoghurt (aardbeien-)
room (slag-)
suiker (vanille-)
amandel (schaafsel) ingrediënt info
melisse (citroen-)
Berei-
ding
Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snij de vruchten in stukjes.
Ris de melisseblaadjes van de stelen en spoel ze.
Rooster de amanderlsnippers zonder vetsof goudbruin in een koekepan met anti-aanbaklaag.
Klop de slagroom stijf.

Roer de vanillesuiker door de volle yoghurt en giet in een kom.
Giet er de aarbeienyoghurt gewoon bij.
Voeg de stukjes aardbeien, de melisseblaadjes, de amandelsnippers en de stijgeklopte room toe en roer alles met de garde losjes door elkaar.
Voedings-
waarde
Energie1402 KiloJoules
334 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
8 gram
4 gram